Oavsett om man jobbar med mat på en restaurang eller man är på ett lager eller om man jobbar på kontor är det bra om det finns olika typer av förvaring. Man ska kunna hänga av sig sina ytterkläder så väl som att det bör finnas småfackskåp med lås så att man kan lägga undan värdesaker om man vill. Småfackskåp är ett måste om man vill ha sina grejer i fred. Förvaring kan även vara andra saker. Jobbar man i ett kök, så är det bra att förvara allt på rätt sätt och göra en så kallad Mise en place som det heter på kockspråk. Det är ett franskt uttryck som betyder allt på plats. Man jobbar enligt det för att förbereda för matlagning och det innebär att man ser till att alla ingredienser och redskap som behövs finns tillgängliga och är i ordning innan matlagningen
Det är inte bara inför att laga mat man ska ha ordning och reda, även under tiden man lagar maten och efteråt. Det är viktigt att man tänker hygieniskt och att man alltid torkar rent sin arbetsbänk. Ni har säkert sett flera kockprogram där kända kockar gormat om att det är alldeles för stökigt hos tävlanden. Men det är sant, det bör alltid vara ordning och reda i köket annars är det risk att ens kaos återspeglas i den maten man lagar och så vill man ju inte ha det.