Mat och träning hör samman, och det är inte fel att äta nyttigt så ofta man kan. Sedan kan man så klart unna sig på helgen, med lite godare saker. Nyttigt innebär inte bara sallad, det finns mycket gott att njuta av som även är nyttigt och som kan kombineras med träning. Tränar man fitness, så är det inte fel att även äta tillskott. Det kan du läsa mer om på www.fitline-fitness.se. Men det är även bra med rätt sorts mat som sagt.
Här får du recept på ett gäng sunda maträtter:
Varmrökt lax med sauce verde
Ingredienser (till 4 pers)
600 g varmrökt lax
4 msk skyr
1 msk finhackad dill
1 msk finhackad gräslök
1 tsk finhackad kruspersilja
1 msk dijonsenap
1 tsk finhackad kapris
1 tsk citronsaft
salt och peppar
100 g babyspenat
en halv röd paprika
50 g rödkål
40 g solrosfrön
Gör så här
Rör ihop skyr, dijonsenap, dill, gräslök, kruspersilja, kapris och citronsaft till en tjock dressing. Smaksätt med salt och peppar.
Finstrimla paprika och rödkål och vänd dem tillsammans med spenaten.
Rosta solrosfröna på svag värme i en stekpanna tills de har fått lite färg.
Lägg laxbitarna på salladen och strö över lite solrosfrön. Garnera gärna med lime eller citron. Servera med grovt bröd.
Nyttiga fish & chips
Ingredienser (2 pers)
150 g rotselleri
150 g potatis
150 g morötter
1 tsk olivolja
0,5 dl persilja
lite salt och peppar
300 g broccoli
4 st fiskfiléer
2 msk rågmjöl, grovmalen
2 tsk sesamfrön
15 g smör
1,5 msk pickles
1 msk yoghurt
1,5 tsk majonnäs, äkta
5 st kapris
en halv citron
Gör så här
Skala potatis, morötter och selleri, och skär dem i tjocka stavar. Vänd dem med olja, salt och peppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Skölj och grovhacka persilja.
Ugnsbaka stavarna i 200 grader i 30 min.
Blanda pickles med majonnäs och yoghurt och ta med den hackade kaprisen.
Skölj broccolin och dela den i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten i 5 min.
Vänd fiskfiléerna i rågmjöl och sesamfrön. Låt smöret fräsa i stekpannan och stek filéerna tills de blir krispiga.
Servera med hackad persilja och citronklyftor.